RECEPTEK - CSICSERIBORSÓ CURRY
TE IS VEZETHETSZ JÓGAKONYHÁT!
Indiában szerettem meg a különböző curry-ket. Laktató, gyors, sokféleképpen elkészíthető és nem utolsó sorban vega! A tévhittel ellentétben kevésbé fűszeresen is elkészíthető. Nekem a 6 éves kislányom is imádja!
Hozzávalók
-
150 g csicseriborsó
-
2-3 ek. olaj
-
½ csomag mild curry-por
-
1 nagyobb vöröshagyma
-
1 ek. reszelt gyömbér
-
1-2 tk bio vegeta
-
2 dl paradicsomsűrítmény
-
1 dob. mangókonzerv
-
1 dl tejszín vagy kókusztej
-
azok akik szeretik a csípős, fűszeres ételeket: 2-3 gerezd fokhagyma, 1 db chili apróra vágva
Elkészítés:
-
A csicseriborsót átmossuk, majd vízben áztatjuk legalább egy éjszakán át.
-
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
-
Az olajat magas lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Fedő alatt, takaréklángra visszakapcsolva pirítjuk 3-4 percig.
-
A fedőt levesszük és hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a fűszereket majd a csicseriborsót. Levesszük a lángot és összekeverjük.
-
Beleöntjük a paradicsomsűrítményt és ha elég puha volt a csicseriborsó 5-10 perc alatt összeforraljuk. Néha keverjük meg és pótoljuk a vizet (kb. 2 dl kellhet még hozzá folyamatosan adagolva).
-
A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ettől lágyabb és homogénebb lesz az íze. A tejszínt kókusztejjel lehet pótolni! Ha újból felforrt, kész!
-
Rizzsel vagy naan-al (indiai kenyérlepény) tálaljuk.
|
|