RECEPTEK - CSICSERIBORSÓ CURRY
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

TE IS VEZETHETSZ JÓGAKONYHÁT!

Indiában szerettem meg a különböző curry-ket. Laktató, gyors, sokféleképpen elkészíthető és nem utolsó sorban vega! A tévhittel ellentétben kevésbé fűszeresen is elkészíthető. Nekem a 6 éves kislányom is imádja!

Hozzávalók

 

  • 150 g csicseriborsó
  • 2-3 ek. olaj
  • ½ csomag mild curry-por
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1-2 tk bio vegeta
  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 dob. mangókonzerv
  • 1 dl tejszín vagy kókusztej
  • azok akik szeretik a csípős, fűszeres ételeket: 2-3 gerezd fokhagyma, 1 db chili apróra vágva

 

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót átmossuk, majd vízben áztatjuk legalább egy éjszakán át.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajat magas lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Fedő alatt, takaréklángra visszakapcsolva pirítjuk 3-4 percig.
  4. A fedőt levesszük és hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a fűszereket majd a csicseriborsót. Levesszük a lángot és összekeverjük.
  5. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt és ha elég puha volt a csicseriborsó 5-10 perc alatt összeforraljuk. Néha keverjük meg és pótoljuk a vizet (kb. 2 dl kellhet még hozzá folyamatosan adagolva).
  6. A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ettől lágyabb és homogénebb lesz az íze. A tejszínt kókusztejjel lehet pótolni! Ha újból felforrt, kész!
  7. Rizzsel vagy naan-al (indiai kenyérlepény) tálaljuk.