AKTUALITÁSOK - 2019. NYáRI JóGA éS ASZTROLóGIA TáBOR
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

RÉSZLETES PROGRAM:

 

NYÁRI HIMALÁJAI JÓGA és HERMETIKUS ASZTROLÓGIA TÁBOR

 

4 NAPOS ELVONULÁS - 2019. Július 04 - 07.

(csütörtök – péntek – szombat - vasárnap)

Hernád part – PERE

 


„A JÓGA AZ ÉLET ÉLÉSÉNEK A TUDOMÁNYA ÉS MŰVÉSZETE.”

 

        A pihenésből sajnos mindannyiunknak egyre kevesebb jut, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hol, hogyan és milyen minőségben töltöd nyári szabadságodat. Kösd össze a kikapcsolódást és az aktív pihenést a testi-, lelki-, szellemi-, spirituális fejlődéssel. 

 

Az elvonulás célja:

        A személyre szabott gyakorlati és elméleti speciális gyakorlatok elsajátításával egy otthon is végezhető, a mindennapi életbe beépíthető tudást kapsz, mellyel egészségesebb, boldogabb és örömtelibb életet élhetsz! Valódi önismeretre tehetsz szert, melynek segítségével képes leszel átvenni az irányítást az életed felett.


    

2019. július 04. Csütörtök:


         Találkozó a Shell-kút melletti Penny Market parkolóban, indulás 9.00-kor.

        Megérkezés kora délelőtt, szálláshely elfoglalása, programismertetés, helyismereti séta Perén (vagy lépésmeditáció).

13:00 óra: Vegetáriánus ebéd.

14:00 óra: Jóganidra (jóga-pihenés, relaxáció)

15:00 óra: „Colouring-party!”: közös mandalafestés, mindenki megkapja saját, személyes asztro-mandaláját, melyet a tábor alatt különböző technikákkal kifesthet.

16:00 óra: Jóga gyakorlás: ászanák, légző gyakorlatok, pránajama, meditatív gyakorlat, szabadidő,

18:00 óra: Vegetáriánus vacsora.

20:00 óra: Jóga előadás: a stresszről.

 

2019. július 05. Péntek:


7:00 óra: Atma tattva avalókanam gyakorlat, ászana gyakorlás és lépésmeditáció.

9:00 óra: Vegetáriánus reggeli.

10:00 óra: Hermetikus asztrológia előadás: A Hermetikus világkép és a ciklikus időszemlélet. A három tudati funkció megismerése a személyes születési képletünkben.

11:30 óra: Szabadidő.

13:00 óra: Vegetáriánus ebéd.

14:00 óra: Jóganidra (jóga-pihenés, relaxáció Tibeti hangtálakkal), 15:00 óra: Közös mandalafestés: colouring-party!

16:00 óra: Kirándulás.

18:00 óra: Vegetáriánus vacsora.

20:00 óra: Jóga előadás: Mudrák: az ember fizikai, gondolati és energia testei közti egyensúly létrehozása.2019. július 06. Szombat:


7:00 óra: Jóga gyakorlás: ászanák, lépésmeditáció, szabadtéri légző gyakorlatok a friss levegőn, pránajama.

9:00 óra: Vegetáriánus reggeli.

10:00 óra: Hermetikus asztrológia előadás: A három tudati funkció, születési hajlamaink. Önismeret-önátalakítás.

11:30 óra: Szabadidő.

13:00 óra: Vegetáriánus ebéd.

14:00 óra: Jóganidra (jóga-pihenés, relaxáció)

15:00 óra: Közös mandalafestés: colouring-party!

16:00 óra: Meditatív gyakorlat. Konzultáció, kérdésekre válaszok.

18:00 óra: Vegetáriánus vacsora.

19:00 órától: Jadzsna tűz-szertartás: a tudat tisztítása!
 


2019. július 07. Vasárnap:


7:00 óra: Tratak, ászanák, lépésmeditáció, szabadtéri légző gyakorlatok a friss levegőn, pránajama.

9:00 óra: Vegetáriánus reggeli.

10:00 óra: Hermetikus asztrológia előadás: A három tudati funkció, születési hajlamink. Önismeret-önátalakítás. – folytatás.

11:30 óra: Szabadidő.

13:00 óra: Vegetáriánus ebéd.

14:00 óra: A tábori élmények közös megbeszélése, kora délután hazaindulás.
 

Hazautazás: Június 24. vasárnap, ebéd utáni (14:00) órákban.

 

Árak:

 

RÉSZVÉTELI DÍJ: 49.200.-/Fő az üdülőházban

                       47.200.-/Fő MJE-tagoknak

(Sátrazóknak és 10 éves kor alatti gyerekeknek kedvezmény!)

7.500 Ft-ért reggeli és vacsora is igényelhető! A közelben van bolt!

 

        A részvételi díj tartalmazza: a szállást három éjszakára, vegetáriánus ebédet négy napra, folyamatos gyógytea ellátást mézzel, a szervezési költséget, a közös helységek használatát. a jegyzeteket és az előadói költségeket.

 

 (Lehetséges néhány napra is jönni, egyéni árkalkulációval! Napi díj 15.000 Ft/fő)A Himalájai Jóga Tradíció foglalkozásokról:

 

  • A Himalájai Jóga Tradíció jegyében zajlanak a jógafoglalkozások: ászanákkal, légző gyakorlatokkal, pránajamával, jóganidrával, relaxációval, meditatív gyakorlatokkal. Az előadás az embert érintő hat negatív stressz jellemzőinek felismeréséről és jógagyakorlatokkal való feloldásáról fog szólni. Az előadást a gyakorlatok elsajátítása fogja követni.
  • A tudat és az elme lecsendesítését, benső békéjét elősegítő ászanák, pranayamak, koncentrációs, kontemplációs, relaxációs gyakorlatok; jama-nijama, Brahma-vihara, sat-sampati, mentális életvezetési elvek ismertetése, alkalmazása a táborban és otthon, a mindennapi életben.
  • Lépésmeditáció, önismereti meditáció.
  • Tűzszertartás: Jadzsna. Ősi, több évezredes jógahagyományok szerint zajló, lelki és tudati megtisztulás! Tratak gyakorlat napfelkeltekor.
  • Ászanák: keringést javító, stressz oldó valamint gerinc- és tartásjavító pózok.
  • Teljesen kezdőknek is ajánlott!
  • Jóga előadások, filmvetítések, beszélgetések esténként (Mesterek, Himalájai Tradíció, India).
     

A tábor alkalmat ad a jógi-napirend szerinti életre.

 A Hermetikus asztrológia előadásokról:

A hermetikus asztrológia elsősorban az önismeretet helyezi előtérbe! A tábor alatt mindenki megismerheti saját, személyes születési képletén keresztül önmagát, veleszületett hajlamait. A megismerésen keresztül lehetőség nyílik a tudatos életvezetésre, ön-átalakításra és ön-jobbításra. A hajlaminkon való uralkodással tudatosan irányíthatjuk, sőt meg is változtathatjuk saját életünket!


• A 4 napos tábor során tematikusan felépített asztrológia előadások lesznek a három tudati funkció: gondolkodás, érzelem és akarat megismeréséről és azok uralásáról a saját személyes születési képletünkben.

 
• Az előadások azoknak is szólnak, akik eddig még sosem foglalkoztak asztrológiával!

 

A napi jógagyakorlást és asztrológia előadást számos különleges programmal színesítjük. Ilyenek a kreatív meditációs mandalafestés szakrális keleti és asztrológiai motívumokkal, lépésmeditáció, csakra-harmonizálás gyógyító tibeti hangtálakkal, tűz szertartás. silence gyakorlás, meditáció. 

Minden program fakultatív, szabad vagy!

Lehetőség van egy vagy több napos SILENCE (csönd) gyakorlására, akik szeretnék a belső csendet megtapasztalni! lehetőség!

 

Az oktatókról:

Soós László – Suryanand, jógaterapeuta, jógaoktató: Több, mint 25 éve jógázik. 20 éve oktatja a jógát. 1992-ben kapta első beavatását indiai Gurujától. 2006-tól beavatott tanítvány a Himalájai Jóga Tradícióba, diplomás Himalájai jógaoktató.

Soós Tímea asztrológus tanár: 22 éve kezdett el foglalkozni az asztrológiával és a jógával. 10 éve tanítja az asztrológiát és 2013-ban kapott beavatást a Himalájai Jóga Tradícióba.

Több, mint 15 éve tartanak közös jógahétvégéket és táborokat.


 

A HELYSZÍNRŐL:

CÍM: Pere, Hernád-party Camping és Üdülőház (Rákóczi út 20/B.)
(
http://www.hernad-party.hu/)

   

        2019-es nyári jógatáborunkat immár 12. éve a hagyománynak megfelelően a Hernád partján fekvő, Perére szervezzük. Ezen a helyen a pihenést és elmélyülést segíti a természet szépsége, harmóniája, csendje és békéje. 

        A jógafoglalkozások és előadások valamint a sok fakultatív szabadidős tevékenység eltöltésére, a testi-, lelki-, szellemi- és spirituális fejlődésre a helyszín kiválóan alkalmas.
Hatalmas, fákkal körülvett füves gyakorlási terület, kényelmes szállás, a Hernád-folyó adta kajakozási és strandolási lehetőség, a szomszédban medence valamint a környéken lévő számos túralehetőség várja a táborozókat!

A terület teljesen zárt, biztonságos. Autóval ingyen lehet parkolni. 

 

A panzióban max. 20 főnek van szállás, ezért kérjük, jelentkezz időben, nehogy lemaradj! Sátorozásra is van lehetőség, kedvezőbb áron!

Jelentkezésed csak az előleg befizetésével (20.000.-) válik hivatalossá!
 

Jelentkezési határidő:

2019. június 20. csütörtök, a teljes részvételi díj befizetésével.
 


A TÁBOR AUTÓVAL MEGKÖZELÍTHETŐ:

Útirány: 
Miskolc – 3-as úton Tornyosnémeti E71- Szikszó- Aszaló- Csobád után jobbra (A bal oldali nagy fa és kőfeszületnél)- Hernádszentandrás-Ináncs- Abaújszántó felé – Ináncs közepén balra Abaújszántó felé- Ináncs tábla után jobbra fel a hídon Abaújszántó felé - Hernádszentandráson át - Pere (kis hídon át)- Balra Hernád-Party kemping és Motel. (Az Aranyhordó panzióval szemben.)
Telekocsi rendszerben oldjuk meg, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, hogy kényelmesen és olcsón juthass el a helyszínre.


         Ha a nyarat nyugalomban, jó társaságban és kellemes környezetben kívánod kezdeni és tanulni, gyakorolni, pihenni szeretnél, akkor ITT A HELYED KÖZÖTTÜNK!

Sok szeretettel várunk minden jógázót. Szólj barátaidnak, ismerőseidnek is!


Egyéb fontos tudnivalók:

• A tábor nyitott jellegű, így ha még nem jógáztál, de szeretnél megismerkedni ezzel a nyugalmat, békét és feltöltődést nyújtó teljes életmóddal, vagy ha már jógáztál és tudod, hogy mire számíthatsz, vagy ha haladó gyakorló jógázó vagy, de szeretnéd megerősíteni az alapokat, akkor várunk szeretettel!
• A tábor területén senki húst és származékait, tojást valamint szeszes italt ne fogyasszon, ne dohányozzon! 
• Rendszeresen használt gyógyszereidet hozd magaddal!
• Szúnyog és kullancsvédelemről feltétlenül gondoskodj!
• A mobiltelefont a foglalkozások idejére kapcsold ki. Jó lenne, ha a tábor ideje alatt egyáltalán nem használnád, csak ha feltétlen szükséges családi kommunikációra.
• Egyedi igényedet a lehetőségeknek megfelelően figyelembe vesszük.


Ajánlott felszerelések:

A Hernád-parton hűvösebb és párásabb az idő, ezért hozz magaddal meleg ruhát és legalább két pár cipőt. Hozz magaddal jógamatracot (esetleg alá nylont, mert reggelente harmatos a fű). Szükséges gyertya és elemlámpa. Festékek, vékony ecset, filctoll, esetleg színes ceruza. Kényelmes ülőpárnára, pléd és meditációs kendő. A tűzszertartáshoz hozz magaddal búzát (vagy bármilyen gabonát) és 1 csom. 10 dkg-os teavajat, bármilyen szárított gyógynövényt. Gyakorló ruha, hűvös – és meleg időnek megfelelő öltözet, esőköpeny, esernyő, szabadidőruha, fürdőruha, tisztálkodási felszerelés, jegyzetfüzet, íróeszköz, szúnyogriasztó.

 

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN RÉGI ÉS ÚJ JÓGÁZÓT, ÉRDEKLŐDŐT!

 


Táborvezető: Soós László - Suryanad

A programra való jelentkezés és további információ:

Mobil: 06-30-5072935 (Soós László) vagy
06-30-6560457 (Soós Lászlóné)

e-mail:
miskolcijogaegy@chello.hu