AKTUALITÁSOK - NYÁRI JÓGA éS ASZTROLÓGIA TÁBOR
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

„A JÓGA AZ ÉLET ÉLÉSÉNEK A TUDOMÁNYA ÉS MŰVÉSZETE.”

 

A pihenésből sajnos mindannyiunknak egyre kevesebb jut, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hol, hogyan és milyen minőségben töltöd nyári szabadságodat. Ezért az idei táborunk központi témája a testi-, lelki- és szellemi egészség, a mentális, fizikális stb. stressz oldása valamint a feltöltődés lesz.

Kösd össze a kikapcsolódást és az aktív pihenést a testi-, lelki-, szellemi-, spirituális fejlődéssel. 

A tábor célja:

A gyakorlati és elméleti speciális gyakorlatok elsajátításával egy otthon is végezhető, a mindennapi életbe beépíthető tudást kapsz, mellyel egészségesebb, boldogabb és örömtelibb életet élhetsz!

 RÉSZLETES PROGRAM:

2018. június 21. Csütörtök:

- Megérkezés kora délelőtt, szálláshely elfoglalása, programismertetés, helyismereti séta Perén, Ebéd, jóganidra (jógapihenés, relaxáció), közös mandalafestés: colouring-party ! Gyakorlás: ászanák, légzőgyakorlatok, pránajama, meditatív gyakorlat, szabadidő, vacsora, Jóga előadás a stresszről.

2018. június 22. Péntek:

-Atma tattva avalókanam gyakorlat, ászana gyakorlás és lépésmeditáció, reggeli, asztrológia előadás, szabadidő, ebéd, jóganidra (jógapihenés, relaxáció, hangtál), közös mandalafestés: colouring-party! kirándulás, vacsora, előadás .

2018. június 23. Szombat:

- ászanák, lépésmeditáció, szabadtéri légző gyakorlatok a friss levegőn, pránajama, reggeli, asztrológia előadás, konzultáció, szabadidő, ebéd, jóganidra, közös mandalafestés: colouring-party!, meditatív gyakorlat, konzultáció, kérdésekre válaszok, szabad program, jógagyakorlás, vacsora, Jadzsna tűz-szertartás.

2018. június 24. Vasárnap:

-Tratak, ászanák, lépésmeditáció, szabadtéri légző gyakorlatok a friss levegőn, pránajama, reggeli, asztrológia előadás, konzultáció, szabadidő, ebéd, a tábori élmények közös megbeszélése, kora délután hazaindulás.
Lehetőség van 1 vagy több napos SILENCE (csönd) gyakorlásra is. Fakultatív!
Hazautazás: Június 24. vasárnap, ebéd utáni órákban.

 A jógafoglalkozásokról:

- A Himalájai Tradíció jegyében zajlanak a jógafoglalkozások: ászanákkal, légző gyakorlatokkal, pránajamával, jóganidrával, relaxációval, meditatív gyakorlatokkal. Az előadás az embert érintő hat negatív stressz jellemzőinek felismeréséről és jógagyakorlatokkal való feloldásáról fog szólni. Az előadást a gyakorlatok elsajátítása fogja követni.
- A tudat és az elme lecsendesítését, benső békéjét elősegítő ászanák, pranayamak, koncentrációs, kontemplációs, relaxációs gyakorlatok; jama-nijama, Brahma-vihara, sat-sampati mentális életvezetési elvek ismertetése, alkalmazása a táborban és otthon, a mindennapi életben.
- Lépésmeditáció, önismereti meditáció.
- Tűzszertartás: Jadzsna. Ősi, több évezredes jógahagyományok szerint zajló, lelki megtisztulás! Tratak gyakorlat napfelkeltekor
- Ászanák: keringést javító, stressz oldó valamint gerinc- és tartásjavító pózok.
- Teljesen kezdőknek is ajánlott.
- Jóga előadások, filmvetítések, beszélgetések esténként (Mesterek, Himalájai Tradíció, India).
A tábor alkalmat ad a jógi-napirend szerinti életre.

 Az asztrológia előadásokról:

• A 4 napos tábor során tematikusan felépített asztrológia előadások lesznek a betegségek lelki- és pszichés okai címmel. 
• Az előadások azoknak is szólnak, akik eddig még sosem foglalkoztak asztrológiával!

A napi jógagyakorlást és asztrológia előadást számos különleges programmal színesítjük. Ilyenek a kreatív meditációs mandalafestés keleti motívumokkal, lépésmeditáció, csakra-harmonizálás gyógyító tibeti hangtálakkal. 

Minden program fakultatív, szabad vagy!

AZ OKTATÓKRÓL:

Soós László – Suryanand, jógaterapeuta, Jógaoktató: Több, mint 25 éve jógázik. 20 éve oktatja a jógát. 1992-ben kapta első beavatását indiai Gurujától. 2006-tól beavatott tanítvány a Himalájai Jóga Tradícióba,diplomás Himalájai jógaoktató.

Soósné Tímea asztrológus tanár: 21 éve kezdett el foglalkozni az asztrológiával és a jógával. 9 éve tanítja az asztrológiát és 2013-ban kapott beavatást a Himalájai Jóga Tradícióba.

Több, mint 15 éve tartanak közös jógahétvégéket és táborokat.

A HELYSZÍNRŐL:

CÍM: Pere, Hernád-party Camping és Üdülőház (Rákóczi út 20/B.)
(http://www.hernad-party.hu/)

 

 

2018-as nyári jógatáborunkat immár 11. éve a hagyománynak megfelelően a Hernád partján fekvő, Perére szervezzük. Ezen a helyen a pihenést és elmélyülést segíti a természet szépsége, harmóniája, csendje és békéje. 

A jógafoglalkozások és előadások valamint a sok fakultatív szabadidős tevékenység eltöltésére, a testi-, lelki-, szellemi- és spirituális fejlődésre a helyszín kiválóan alkalmas.
Hatalmas, fákkal körülvett füves gyakorlási terület, kényelmes szállás, a Hernád-folyó adta kajakozási és strandolási lehetőség, a szomszédban medence valamint a környéken lévő számos túralehetőség várja a táborozókat!

A terület teljesen zárt, biztonságos. Autóval ingyen lehet parkolni. 

A panzióban max. 20 főnek van szállás, ezért kérjük, jelentkezz időben, nehogy lemaradj! Sátorozásra is van lehetőség, kedvezőbb áron! Jelentkezésed csak az előleg befizetésével (20.000.-) válik hivatalossá!

A TÁBOR AUTÓVAL MEGKÖZELÍTHETŐ:

Útirány: 
Miskolc – 3-as úton Tornyosnémeti E71- Szikszó- Aszaló- Csobád után jobbra (A bal oldali nagy fa és kőfeszületnél)- Hernádszentandrás-Ináncs- Abaújszántó felé – Ináncs közepén balra Abaújszántó felé- Ináncs tábla után jobbra fel a hídon Abaújszántó felé - Hernádszentandráson át - Pere (kis hídon át)- Balra Hernád-Party kemping és Motel. (Az Aranyhordó panzióval szemben.)
Telekocsi rendszerben oldjuk meg, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, hogy kényelmesen és olcsón juthass el a helyszínre.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

45.000 Ft/fő az üdülőházban 
MJE-tagoknak: 43.000.-/fő
38.000 Ft/fő sátorral, (10 éves kor alatt gyerek kedvezmény.)

A részvételi díj tartalmazza: a szállást három éjszakára, vegetariánus ebédet négy napra, folyamatos gyógytea ellátást, a szervezési költséget, közös teremhasználat és előadói költségeket, a foglalkozásokon való részvételt.

7.500 Ft-ért reggeli és vacsora is igényelhető! A közelben van bolt!

Jelentkezni kizárólag a tábor teljes idejére lehet!

Jelentkezési határidő:
2018. június 08. péntek, a teljes részvételi díj befizetésével.

Ha a nyarat nyugalomban, jó társaságban és kellemes környezetben kívánod kezdeni és tanulni, gyakorolni, pihenni szeretnél, akkor ITT A HELYED KÖZÖTTÜNK!

Sok szeretettel várunk minden jógázót. Szólj barátaidnak, ismerőseidnek is!


Egyéb fontos tudnivalók:

• A tábor nyitott jellegű, így ha még nem jógáztál, de szeretnél megismerkedni ezzel a nyugalmat, békét és feltöltődést nyújtó teljes életmóddal, vagy ha már jógáztál és tudod, hogy mire számíthatsz, vagy ha haladó gyakorló jógázó vagy, de szeretnéd megerősíteni az alapokat, akkor várunk szeretettel!
• A tábor területén senki húst és származékait, tojást valamint szeszes italt ne fogyasszon, ne dohányozzon! 
• Rendszeresen használt gyógyszereidet hozd magaddal!
• Szúnyog és kullancsvédelemről feltétlenül gondoskodj!
• A mobiltelefont a foglalkozások idejére kapcsold ki. Jó lenne, ha a tábor ideje alatt egyáltalán nem használnád, csak ha feltétlen szükséges családi kommunikációra.
• Egyedi igényedet a lehetőségeknek megfelelően figyelembe vesszük.


Ajánlott felszerelések:

A Hernád-parton hűvösebb és párásabb az idő, ezért hozz magaddal meleg ruhát és legalább két pár cipőt. Hozz magaddal jógamatracot (esetleg alá nylont, mert reggelente harmatos a fű). Szükséges gyertya és elemlámpa. Festékek, vékony ecset, filctoll, esetleg színes ceruza. Kényelmes ülőpárnára, pléd és meditációs kendő. A tűzszertartáshoz hozz magaddal búzát (vagy bármilyen gabonát) és 1 csom. 10 dkg-os teavajat, bármilyen szárított gyógynövényt. Gyakorló ruha, hűvös – és meleg időnek megfelelő öltözet, esőköpeny, esernyő, szabadidőruha, fürdőruha, tisztálkodási felszerelés, jegyzetfüzet, íróeszköz.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN RÉGI ÉS ÚJ JÓGÁZÓT, ÉRDEKLŐDŐT!


Táborvezető: Soós László - Suryanad

A programra való jelentkezés és további információ:

Mobil: 06-30-5072935 (Soós László) vagy
06-30-6560457 (Soós Lászlóné)

e-mail: miskolcijogaegy@chello.hu